Agenda

Hier kan je de agenda van AVBG raadplegen.
Klik hier voor de NIEUWS-pagina.

 

 


Beste AVBG-lid,

Het bestuur nodigt u graag uit voor de jaarvergadering op 16/4/2013 om 20u. De vergadering vindt dit jaar plaats op een uitzonderlijke locatie: de Zilversmidskamer, te bereiken langs de Zilversmidgang (Lange Koepoortstraat 58). Een unieke gelegenheid om deze historische site te ontdekken! Een virtueel voorsmaakje vindt u op www.zilversmidskamer.net. Om de voorbereiding van de vergadering in goede banen te leiden, zouden we willen vragen uw komst voor 14 april te bevestigen.

Op het programma staat naar goede traditie een lezing van Tim Bellens (dienst archeologie van de stad Antwerpen) over de archeologische campagnes die het team stadsarcheologie in 2011-2012 heeft afgewerkt.

Daarnaast ook de gebruikelijke administratieve plichtplegingen: de goedkeuring van het verslag van de vorige jaarvergadering, de goedkeuring van de jaarrekening, en een samenvatting van het voorbije werkjaar.

Aangezien het mandaat van bestuurslid Wim Strecker vacant is, lanceren we tevens een oproep aan ge├»nteresseerde kandidaten om hun kandidatuur te melden via contact@avbg.be.
Nieuwe kandidaturen van zowel AVBG-leden als externen zijn welkom en kunnen tot 14 april worden ingediend door eenvoudig bericht aan Stefaan Grieten, Petra Maclot of Tim Bisschops. Externe kandidaten laten hun kandidatuur best door een korte motivatie vergezellen.

Liefhebbers kunnen op de jaarvergadering een gratis exemplaar verkrijgen van 'n Propere tijd!? Onleefbaar Antwerpen thuis en op straat (1500-1800), de AVBG-publicatie uit 1988 die de gelijknamige tentoonstelling begeleidde.
Er is overigens nog meer boekennieuws. De bibliotheekcollectie van AVBG die stelselmatig aangroeide maar nooit echt een optimaal gebruik kende, wordt opgeheven. De leden krijgen de kans om in de loop van het voorjaar hun persoonlijke bibliotheek voor een gunstprijs aan te vullen. Concrete informatie hoort u op de vergadering zelf.

De vergadering wordt naar goede gewoonte afgesloten met een receptie.
 

Tot op de jaarvergadering!
 

het AVBG-bestuur

  Website beheerd door QuickerSite